Critical Cartography Brussels


21/08/2017
19:00

morpho, Rue Gallaitstraat 80, 1030 Schaarbeek

KRTO is hosted by the platform for cartography ‘Waend’, that participates at the keyholderprogram of nadine.


[EN] Critical Cartography Brussels, aka KRTO, is the forum space and mailinglist of an informal group of persons interested in opening the way and the aesthetic of mapping.
In order to investigate how our experiences draw a framework for research, ways of mapping, various tools to build, views of space, specifically situated, and directed. To challenge the authority of the map, its dominance, its father. To consider ways of encounter and research dedicated to cartography, to space and its representations, in a perspective of decolonizing the imaginary.

The next KRTO meeting takes place at nadine/morpho, Rue Gallaitstraat 80, 1030 Schaarbeek, and starts at 7pm.

 

[NL] Critical Cartography Brussels, ook bekend als KRTO, is de forumruimte en mailinglijst van een informele groep personen die geïnteresseerd zijn in het openen van de weg en de esthetiek van mapping.
Om te onderzoeken hoe onze ervaringen een kader trekken voor onderzoek, manieren van in kaart brengen, verschillende hulpmiddelen om te bouwen, opvattingen van ruimte, specifiek gesitueerd en gericht. Om de autoriteit van de kaart, zijn dominantie, zijn vader uit te dagen. Om na te denken over manieren van ontmoeting en onderzoek gewijd aan cartografie, aan ruimte en haar representaties, in een perspectief van dekolonisatie van het imaginaire.

De volgende KRTO meeting vindt plaats in nadine/morpho, Gallaitstraat 80, 1030 Schaarbeek, en begint om 19u.